Nieuwe wachtruimte voor internationale lijnbusreizigers aan Stationslaan

Foto: Gemeente Breda

Breda heeft een nieuwe, comfortabele wachtruimte voor reizigers van internationale lijnbussen. Wethouder Daan Quaars opende vanochtend officieel de wachtruimte aan de Stationslaan.

Deze wachtruimte vormt het visitekaartje van Breda voor reizigers van of naar Parijs, Boekarest en nog vele andere internationale bestemmingen.

Dankzij de verlichting, zitgelegenheid, informatieborden en beschutting kunnen internationale busreizigers comfortabel wachten. De wachtruimte is ontworpen door architectenbureau Koen van Velsen, dat ook verantwoordelijk is voor het ontwerp van het station.

Wethouder Daan Quaars (Mobiliteit): “We hebben een uniek station in Breda; een plek waar verschillend vervoer bij elkaar komt en elkaar versterkt. Je parkeert je auto op het dak en pakt de bus vanuit ons inpandige busstation of de nachttrein naar Praag of Wenen. Of de internationale lijnbus naar Gent, Parijs of Frankfurt. Hoe gaaf dat al die internationale lijnbuspassagiers vanaf nu in en uit stappen bij deze gloednieuwe halte die ook past bij de sfeer van het stationsgebied.”

Dagelijks internationale bussen
Internationale lijnbussen behoren tot de commerciële markt en werken zonder subsidie. Dagelijks vertrekken tussen de drie en zeven internationale bussen vanaf de halte aan de Stationslaan. Vanaf station Breda vertrekken touringcars in diverse soorten en maten, waaronder bijvoorbeeld luxe dubbeldekkers waarin maximaal 77 reizigers passen.

Verbinding met het andere openbare vervoer
Sinds de opening van het station in 2016 geeft de gemeente Breda (inter)nationale bussen de ruimte. Bussen voor dagjesmensen parkeren achter de bowlingbaan aan het Chasséveld, vakantiebussen en chartervervoer hebben een halte dicht bij de snelweg (inclusief voorzieningen naast station Breda-Prinsenbeek) en internationale lijnbussen hebben nu een prominente plek dicht bij al het andere openbare vervoer in Breda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen