TV-tuinman Lodewijk Hoekstra helpt Bredase buurmannen met het vergroenen van 100 Bredase daken

Foto: Bredamaaktmijblij

BREDA – Het groene daken project waarmee Green Revolution en Breda Maakt Mij Blij de hele stad willen vergroenen krijgt nu ook buiten de stadsgrenzen navolging. In Tilburg wordt het initiatief omarmd en Nederlands bekendste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra is gekroond tot ambassadeur van het lokale project.

Het groene daken project is drie weken geleden van start gegaan en telt nu al zo’n honderd aanmeldingen. Een vliegende start volgens groene daken specialist Mattijs van Dalen van Green Revolution: “Mensen zien de vele voordelen van een groen dak, dus daar ben ik ontzettend blij mee. Tegelijkertijd jeuken mijn handen als ik vanuit mijn raam de vele lege daken in de wijk zie.”

Interesse vanuit Tilburg

Het project was in eerste instantie bedoeld om Breda te vergroenen, maar ook Tilburg heeft er inmiddels lucht van gekregen, vertelt Thibaud van der Steen van Breda Maakt Mij Blij.  Dat verbaast hem overigens niet. Thibaud: “Tilburg staat in de top vijf van meest versteende gemeenten van Nederland, dus dan kan ik me wel voorstellen dat je blij wordt van een beetje groen in je omgeving.” Het duo gaat dan ook zeker gehoor geven aan deze oproep en zij sluiten niet uit dat ze in de toekomst meerdere steden gaan vergroenen.

TV-tuinman Lodewijk als ambassadeur

Dat het project potentie heeft blijkt ook uit het feit dat Nederlands bekendste tv-tuinman en voormalig presentator van Eigen Huis & Tuin Lodewijk Hoekstra zich heeft laten kronen tot ambassadeur. Lodewijk is voorvechter van een duurzame wereld en steunt daarom graag lokale initiatieven zoals deze uit Breda. “Ik wil mensen inspireren om zelf actie te ondernemen bij het verduurzamen en vergroenen van hun eigen leefomgeving. Een groen dak is daar een perfect voorbeeld van.”

Wil jij ook een groen dak?

Heb jij interesse in een groen dak? Meld je dan snel aan, want de voorraad voor deze eerste ronde is beperkt en de eerste levering vindt plaats op vrijdag 20 mei. Je kan kiezen tussen twee varianten: een doe-het-zelf pakket of de aanlegservice van Mattijs. Ga naar www.bredamaaktmijblij.nl voor meer informatie.

Reacties

Cookieinstellingen