Deze laat je niet lopen: de Bredaille

Foto: Gemeente Breda

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Doe jij dit jaar aan 3 van deze hardloopevenementen mee, dan word je uitgenodigd voor de Bredaille Ceremonie in november, om dit unieke stukje Bredaas eremetaal officieel in ontvangst te nemen. 

Frank Molkenboer van de 5 van Bavel licht toe: “De Bredase Singelloop is natuurlijk verreweg de bekendste en grootste in de regio, maar wat veel mensen niet weten is dat er nog meer mooie loopevenementen in Breda zijn, waar je bijvoorbeeld als training aan mee kunt doen, maar zeker ook voor de gezelligheid.”

Met de Bredaille stimuleren we mensen om te bewegen en aan meerdere mooie Bredase lopen mee te doen. Al deze lopen brengen sfeer en sportiviteit samen en dat mag beloond worden met een mooie prijs”, aldus Daan Quaars (wethouder Sport). “Om die lopen eens goed in de spotlight te zetten, zijn we de samenwerking aangegaan en hebben we besloten om een speciale medaille in het leven te roepen, voor iedereen die dit jaar aan drie van de vier lopen meedoet. Maar je mag ze natuurlijk ook alle vier lopen.

Ga ook voor de Bredaille!
Meedoen is belangrijker dan winnen, maar in dit geval is meedoen winnen. Meld je aan via www.bredaille.nl en laat weten aan welke drie hardloopevenementen je gaat meedoen. Schrijf je in bij die evenementen met hetzelfde e-mailadres als je aanmelding. Dan word je, als je drie evenementen hebt gelopen, uitgenodigd voor de officiële Bredaille Ceremonie in november.

Bron: Gemeente Breda

Reacties

Cookieinstellingen