Man vliegt iedere woensdag naar Europese stad

Jan Mul had een bijzondere hobby: hij vloog iedere woensdag naar een Europese stad. De bestemming deed er niet toe, het ging om het vliegen.

De man maakte met de KLM zo’n duizend vluchten in tien jaar.

Als hij aankwam op een bestemming liep hij een half uur tot een paar uur rond op het vliegveld om vervolgens terug te keren naar Nederland. Hij overnachtte nooit ergens, omdat hij het zielig vond als zijn vrouw alleen was. Zij houdt niet van vliegen.

‘Hij genoot drie dagen van zijn reis’

“Hij genoot altijd drie dagen van zijn reis”, zegt zijn vrouw tegen de KLM. “De voorbereidingen de dag voor vertrek, natuurlijk de dag zelf, en de dag na de reis, als hij mij elk detail van zijn avontuur liet meebeleven.”

Mul maakte zijn laatste vlucht met zijn kleinzoon die graag piloot wil worden. Hij overleed in november 2014 aan een hartaanval.

Omdat Mul zo’n trouwe passagier van de KLM was, nodigde de vliegtuigmaatschappij zijn vrouw en kleinzoon uit voor een verrassingsvlucht. Het tweetal vloog naar Stockholm. Ze liepen een half uur op het vliegveld rond om vervolgens terug te keren naar Amsterdam, net zoals Mul altijd deed.

“Ik heb een zo’n geweldig leuke dag gehad, en ben even alles vergeten”, aldus mevrouw Mul.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden