Pink Ribbon weigert opbrengst naaktkalender

Vier studenten van de Universiteit van Twente gaven zich letterlijk bloot voor het goede doel. Ze wilden met een naaktkalender geld inzamelen voor Pink Ribbon. De stichting gaf echter aan hier niet aan mee te willen werken. “Heel erg jammer”, aldus Sjors Berends, een van de mannen die uit de kleren ging.

De vier aspiranten van het wedstrijdroeiersdispuut Magnus van roeivereniging D.R.V. Euros in Enschede wilden op ludieks wijze geld in zamelen voor het goede doel en aandacht creëren voor het dispuut. Het idee voor een naaktkalender was geboren.

Ze kozen ervoor om de opbrengst te doneren aan Pink Ribbon, omdat de moeder van een van de vier studenten mede aan de gevolgen van borstkanker is overleden. Ze gingen ervan uit dat de stichting blij zou zijn met hun actie, maar niets bleek minder waar.

Kwetsend

Anja Scheltens van Pink Ribbon legt aan Metronieuws uit waarom de stichting de actie van de studenten niet wil steunen: “We weten dat de relatie tussen naakt en borstkanker bij een groot deel van onze achterban als kwetsend wordt ervaren. Dit willen wij voorkomen.”

De studenten respecteren de keus van Pink Ribbon, maar vinden het wel enigszins vreemd dat de stichting niet mee wil werken. “Pink Ribbon gaat wel in zee met Hunkemöller. Ze zeggen dat we een niet-sexy ziekte niet moeten seksualiseren, waarom staan ze dan wel achter Hunkemöller?”, zegt een van de studenten tegen RTL Nieuws.

De mannen laten zich door de tegenslag niet uit het veld slaan en gaan alsnog de naaktkalender laten afdrukken. De opbrengst willen de mannen schenken aan een ander goed doel dat zich bezighoudt met kankeronderzoek. Ze zijn momenteel met verschillende goede doelen in gesprek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen