Complete grafsteen verdwenen van graf

Een familie uit Hippolytushoef staat voor een raadsel. Het grafmonument op het familiegraf is verdwenen. Oma Peternel Koorn van 79 is helemaal van slag, meldt het Noordhollands Dagblad.

Het grafmonument van haar pleegvader Nan Lont en haar grootouders Cornelis en Maartje, zou niet zijn weggehaald door medewerkers van begraafplaats Zandburen in Hippolytushoef.

De familie heeft de grafrechten altijd betaald. Het lijkt er dus op dat iemand het zware grafmonument heeft meegenomen, denkt kleindochter Jorieke: “Vorige week zaterdag ging onze oma naar het graf van haar vader, opa en oma op de begraafplaats Zandburen. Daar ontdekte zij dat het grafmonument van het graf is verdwenen. Niemand van de familie weet wat er met het monument is gebeurd. De gemeente Hollands Kroon en de mannen die op de begraafplaats werken weten het ook niet.”

Getuigen

De familie roept getuigen op om zich te melden. Ze hopen dat het grafmonument weer terug wordt gebracht. Op het grafmonument staan de namen van overledenen die in het graf zijn begraven.

“We staan met de mond vol tanden. Die steen moet terug,” zegt Jorieke. “Wie doet nou zoiets? Hoe krijg je zo’n steen er sowieso af? Het is een nog granieten steen ook die behoorlijk zwaar is. Die haal je dus niet zomaar even weg. Bovendien ligt het graf helemaal aan het eind van de begraafplaats. We hebben al gekeken of-ie misschien in de sloot lag, maar ook daar konden we niks vinden.”

Steenhouwers die een grafsteen krijgen aangeboden met deze namen kunnen het beste even contact opnemen met de nabestaanden.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden