‘Festival Solar gaat mogelijk niet door’

Het is maar de vraag of het Solar festival in Roermond doorgaat. Vier omwonenden zijn naar de rechter gestapt in een poging het festival af te kappen.

Omwonenden klagen al jaren over geluids- en verkeersoverlast die zou worden veroorzaakt door de komst van het festival.

Omwonenden VS gemeente

Op 17 juli is een kort geding aangespannen, door omwonenden, tegen de gemeente. De bezwaren zouden zijn gericht tegen onder meer de evenementenvergunning en daarbij de verleende omgevingsvergunning. Ook de kampeerontheffing en de vergunning brandveilig gebruik vormen een probleem voor de omwonenden.  De gemeente had de vergunningen voor het evenement al verleend, blijkt uit een brief van burgemeester Rianne Donders.

De rechter zal waarschijnlijk na de zitting al uitspraak doen, omdat de organisatie op 20 juli de opbouw van het festivalterrein wil beginnen. Er is een kans dat de rechter beslist dat het festival alsnog niet door kan gaan. De rechter zal toetsen of de gemeente de juiste beslissingen heeft genomen wat betreft de verleende vergunningen voor Solar.

Doorgaan, wat er ook gebeurt

Sinds vrijdag is er een Facebookpagina gestart tegen het mogelijk afblazen van Solar. “Waarom zijn er toch altijd mensen die het proberen te verpesten voor anderen,” schrijft iemand op de pagina. “Als het vier mensen zijn, geef ze inderdaad alstublieft een vakantie. Dan zijn ze weg en hebben ze ook niets meer te klagen, althans dat hoop ik maar. Solar moet gewoon doorgaan, wat er ook gebeurt.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden