Man loopt 1000 kilometer in stormtrooperkostuum voor overleden vrouw

Een 57-jarige man uit Minnesota liep afgelopen maand ruim 1000 kilometer te voet af, verkleed als een Stormtrooper uit de film Star Wars, als ultiem eerbetoon aan zijn overleden vrouw. Hij liep op Comic-Con in San Diego en toen hij zijn doel had bereikt, kreeg hij van de aanwezigen een staande ovatie.

Kevin Doyle begon op 6 juni bij het Star Wars-museum in Petaluma. Op deze manier wilde hij zijn creatieve inspiratie terugvinden. Dit was hij kwijtgeraakt sinds zijn vrouw in 2012 overleed aan pancreaskanker. Hij wilde weer die gepassioneerde tekenaar en fotograaf worden die hij ooit was geweest. Nu heeft hij de moed gevonden om geld in te zamelen voor het kinderkankerfond dat hij in de naam van zijn vrouw opgericht heeft.

Creativiteit

Doyle kan de dood van zijn vrouw geen plaats geven, omdat het verlies te zwaar weegt. ,,Ik raakte in een destructieve spiraal en ook mijn kunst leed er onder. Hier in de open lucht kan ik mijn gedachten verzetten. Hopelijk kan ik het nu verwerken en zo mijn creativiteit terugvinden.”

Toen zijn verhaal de pers haalde, kwamen voorbijgangers hem eten en drinken te geven tijdens zijn tocht. Ze wilden met hem op de foto en anderen gingen met de Stormtrooper in gesprek over hun eigen ervaringen met kanker. ,,Soms stopten ze gewoon om mij een knuffel te geven. Ik kan er nog niet helemaal bij met mijn hoofd, aangezien ik bezig ben mijn vrouw te eren. Maar ik had echt niet verwacht dat zo veel mensen met mij zouden meeleven.”

Passie

Doyle en zijn vrouw hadden een gezamelijke passie voor het 501ste legion (een groep Star Warsfans die zich verkleden als slechteriken uit de films en daarmee geld inzamelen voor goede doelen). Dit bracht de twee ook bij elkaar. Ze beschouwden hun stormtrooper-oudit allebei als hun tweede huid.

Niet heel verrassend dat Doyle in 2009 op zijn knieën ging verkleed als Darth Vader. De ringendrager op hun huwelijk was een R2D2-robot. In 2011 gebeurde het, zijn vrouw had kanker en zou 13 maanden later sterven. Doyle gaf zijn baan op, verloor zijn huis en had moeite om boven water te blijven.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden