Vrouw (61) moet noodgedwongen op straat plassen

Antoinette Kool (61) heeft een nare nasmaak overgehouden aan een bezoekje aan een apotheek in Enschede. Ze was daar om antibiotica te halen vanwege een acute blaasontsteking. Ze moest hoognodig plassen, maar ze mocht geen gebruik maken van het toilet. Ze moest daarom noodgedwongen op klaarlichte dag op straat plassen.

Volgens de medewerkster van de apotheek was er geen wc in de apotheek aanwezig. “Je mag toch verwachten dat er een wc beschikbaar is op een plek waar vele, nota bene soms zieke mensen komen?”, zegt Antoinette tegen het AD.

Ook toen Antoinette voor de tweede keer vroeg of ze echt geen gebruik kon maken van een toilet, weigerde de medewerkster dat. “Ze kunnen niet iedereen in de apotheek naar het toilet laten gaan, werd er gezegd.”

‘ Zo vernederend’

Eenmaal weer buiten, had Antoinette geen andere keus dan op straat te plassen. “Ik kon het echt niet langer ophouden. Bij een acute blaasontsteking krijg je steeds aandrang. Je kunt daar niets tegen doen”, legt ze uit. “Op klaarlichte dag zat ik daar. Zo vernederend. Schandalig vind ik het.”

Lees ook:

De medewerkster van de apotheek wilde zondag niet reageren op het voorval.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden