Safaripark vraagt aandacht voor homoseksualiteit onder dieren

Safaripark Beekse Bergen organiseert een speciale tocht van homoseksuele dieren ter ere van Roze Maandag. Het park in Hilvarenbeek wil hiermee aandacht vragen voor het thema ‘Hand in hand’. Op maandag 20 juli kan iedereen de roze safari in vanuit speciale bussen komen beleven.

Dat meldt Beekse Bergen op de eigen website. Tijdens de safari vertellen rangers over homoseksualiteit onder dieren. Onder andere chimpansees en bavianen hebben soms seksueel contact met een geslachtsgenoot in ruil voor eten of om iets anders van de ander te krijgen.

Voorbeeld
‘Opvallend is echter dat dieren dit veel gemakkelijker van elkaar accepteren dan mensen. Wat dat betreft kan de mensheid nog een voorbeeld nemen aan het dierenrijk’, aldus Beekse Bergen. En laat dat nou mooi passen bij het thema ‘Hand in hand’ van Stichting Roze Maandag waar het safaripark mee samenwerkt. Hiermee spelen zij in op de roep om meer en wereldwijde acceptatie van homoseksualiteit en dat iedereen hand in hand over straat kan lopen.

Indien in het bezit van een toegangskaart kan iedereen deelnemen aan de roze bussafari tussen 12.00 en 15.30 uur.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden