Grappenmakers gaan met bijzondere beelden Pluto aan de haal

De eerste beelden van de dwergplaneet Pluto maken veel los op sociale media. Vooral grappenmakers zien in het haarscherpe beeld een nieuwe bron van inspiratie.

De NASA laat al bijna tien jaar een ruimtesonde (‘New Horizons’) door het heelal vliegen die foto’s van onbekende gebieden terugstuurt naar de aarde. Een nieuwe foto van de dwergplaneet Pluto wordt door grapjurken dankbaar voorzien van ruimtewezens, de hond Pluto of de Thunderbirds. Niet heel gek: de planeet heeft enkele kenmerkende vormen, waaronder een groot hart – of, voor wie het daadwerkelijk wil zien: een silhouet van het hoofd van, inderdaad, de hond van Mickey Mouse. Toeval?

Pluto via 9GAG - 5

Pluto via 9GAG - 4

Pluto via 9GAG - 2

Pluto via 9GAG - 1

En natuurlijk mag De Speld niet ontbreken.

En wat iedereen zag aankomen: de meeste grappen worden natuurlijk gemaakt over de Disney-hond.

Veel mensen hebben de opvallend sterke vergelijking tussen de lichtere vlek op de dwergplaneet en het hoofd van de hond opgemerkt.

Lees ook:
Ruimtesonde bij Pluto maakt contact met aarde

Na zijn bezoek aan Pluto vliegt New Horizons weer door, met zo’n 1,6 miljoen kilometer per dag. Rond 2047 zou hij de rand van ons zonnestelsel moeten bereiken, maar het is nog niet zeker of de ruimtesonde het dan nog doet.

Het bericht Grappenmakers gaan met bijzondere beelden Pluto aan de haal verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden