Jongeren kijken massaal uit naar speelfilm Bassie en Adriaan

De nieuwe film van Bassie en Adriaan, die vanaf 7 oktober in de bioscoop draait, is nu al een hit onder jongeren.

De trailer die woensdag verscheen is in een dag tijd al meer dan 10.000 keer bekeken en ook op social media raakt men niet uitgepraat over de nieuwe film.

Veel jongeren staan onder het motto ‘jeugdsentiment’ en ‘nostalgie’ te springen om de film te bekijken. Hoewel ‘Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan‘ zich vooral richt op de kinderen van nú, lijkt het er ook op dat vooral de kinderen van tóen massaal naar de bioscoop trekken.

Toen bij Aad van Toor enkele jaren geleden een ernstige ziekte werd geconstateerd, hadden Bassie (79 jaar) en Adriaan (72 jaar) nooit echt de mogelijkheid om samen afscheid te nemen van het publiek. Inmiddels is Adriaan weer genezen en na deze film kunnen ze nu eindelijk alsnog officieel van hun oude dag gaan genieten.

In de film worden ‘die vervelende clown en die irritante acrobaat’ ontvoerd door een neef van de sluwe Baron. Net als de twee jeugdhelden een onderscheiding gaan ontvangen, ‘De Gouden Slagroompunt’, worden ze meegenomen in een limousine. Aan Keet & Koen de taak om ze weer op te zoeken.

Natuurlijk zitten er in de film tal van verwijzingen naar de oude series. Naast Robin de Robot, de knipogende auto én de originele Baron (de eerste versie, een dubbelrol van Adriaan) passeren ook de bekende liedjes (‘Hallo vriendjes, en vriendinnetjes…’) de revue. Verschillende Bekende Nederlanders als Jan de Hoop en Kees Tol hebben kleine rolletjes in de film. Een feest van herkenning voor de ouders en jongeren van nu: ‘Ik vind het nu al fantastisch!’ klinkt het op Twitter.

Het bericht Jongeren kijken massaal uit naar speelfilm Bassie en Adriaan verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden