Achterstevoren pinnen voor politie blijkt hoax volgens Kassa

Je pincode achterstevoren invoeren zodat de politie een melding binnenkrijgt. Het bericht waarin dit door het programma Kassa zou worden bevestigd, blijkt een hoax.

Kassa laat op Facebook weten dat het niet klopt dat je je pincode achterstevoren kunt invoeren bij noodsituaties. Er ging een bericht rond waarin mensen deze tip werd gegeven.

Kassa schrijft: ,,We krijgen veel vragen of dit klopt, omdat de informatie van Kassa afkomstig zou zijn. Het is een broodje aap verhaal.” Het consumentenprogramma roept Facebook-gebruikers op hun bericht te delen om mensen ervan op de hoogte te stellen dat het om een hoax gaat.

In de reacties onder de waarschuwing van Kassa blijkt gelukkig dat veel mensen het bericht in eerste instantie al niet geloofden. Zo zegt Martin: ,,Je zal maar zo ontzettend dom zijn om zulke onzin te geloven.” Toch zegt Kassa veel meldingen binnen te hebben gekregen met de vraag of het klopte.

 

Het bericht Achterstevoren pinnen voor politie blijkt hoax volgens Kassa verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden