Moeder krijgt doodsbedreigingen na uitzending RTL

Een moeder die met haar zoontje over tandproblematiek praatte, wordt overladen door kritiek. De 31-jarige Angela Lahr was te zien in een RTL-programma en dat is haar duur komen te staan.

In de nieuwsuitzending van RTL4 lijkt het alsof haar zoon met rotte tanden in een tandartsstoel zit. Angela durft sinds de uitzending niet meer naar buiten. ,,Straks fluisteren de mensen over mij ‘kijk, daar heb je dat vrouwtje van de overkant, van dat kind met het slechte gebit.’ De impact van het programma is erg groot.” Dit meldt AD.nl.

Bijdrage

Angela’s zoontje Jackie (5) mist twee kiezen door flesgebruik, dat vaker voorkomt bij jonge kinderen. Toen ze benaderd werd door haar tandarts zei ze direct ja. ,,Ik ging met het idee een bijdrage te leveren hoe slecht het is om in de avond nog een flesje te geven. Ik gaf toe dat ik het ook wel eens had gedaan en er spijt van had.”

Na de opnames had ze een etentje, maar werd ze overspoeld door berichten. ,,Ik heb de uitzending bekeken en herkende mijn verhaal niet meer. Alleen mijn huilende zoontje en een paar zinnen van spijt waren te zien.”

Rottende tanden

Jackie werd door beeldwisselingen in verband gebracht met rottende tanden. ,,Foto’s van rottende tanden werden kort na de beelden van mijn huilende zoontje geplaatst”, aldus de Utrechtse. ,,Zo werd de suggestie gewerkt dat die tanden van Jackie waren. Hij heeft nu een prachtig gebit.”

De reacties op de uitzending liegen er niet om. Angela zou een waardeloze moeder zijn, ze zou uit de ouderlijke macht gezet moeten worden en mensen ‘zouden haar wel eens willen opzoeken’. ,,Ik heb zelfs doodsbedreigingen gehad.”

De moeder voelt zich gebruikt door RTL en zegt in een nachtmerrie terecht te zijn gekomen. ,,Ik ben geen walgelijke moeder”, zegt ze. RTL laat weten de negatieve reacties te betreuren en de doodsbedreigingen te verwijderen. Ze vinden het ‘dapper’ dat Angela wilde meewerken aan het item.

Het bericht Moeder krijgt doodsbedreigingen na uitzending RTL verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden