Nivea mogelijk wondermiddel bij genezing staar

Huis- tuin- en keukenproducten zijn wel vaker wonderbaarlijk effectief voor meerdere doeleinden. Maar dat Nivea-crème zou kunnen helpen bij een oogaandoening, had niemand aan zien komen.

Toch is het witte zalfje effectief bij de behandeling van staar. De stof lanosterol die in de crème zit, lost staar op in ooglenzen van konijnen en honden. Dat is een stuk goedkoper dan de dure kunststoflens die nu wordt geplaatst. Dit meldt RTL Nieuws.

De stof zou de eiwitklonteringen, wat staar simpel gezegd is, verhelpen. De test met dieren was in alle gevallen in zes weken geslaagd. De staar was bij veertien van de twintig dieren verminderd en bij zes zelfs helemaal verdwenen.

Verschil

Dat wil niet zeggen dat iedereen Nivea in zijn ogen moet smeren. Of het bij mensen werkt is nog niet bekend; lenzen verschillen per diersoort en ook staar komt op meerdere manieren voor.

Lettie Lubsen, emeritus hoogleraar moleculaire biologie, is zelfs niet onder de indruk van de ontdekking. ,,Het is met oogdruppels al vaak geprobeerd. Maar altijd zonder succes.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden