Rijdend restaurant in omgebouwde trein

Eten in een trein bestaat meestal uit niet meer dan een broodje kaas of gevulde koek. Vanaf augustus is het echter mogelijk een compleet menu te nuttigen tijdens je reis.

De zogeheten restauranttrein vertrekt vanaf 21 augustus elke zaterdagavond vanuit Amsterdam. Hij bestaat uit twee omgebouwde Trans Europ Expresses (TEE) van de ‘Rheingold’-dienst. Dit meldt Treinreiziger.nl.

Het entertainment-voertuig gaat ‘Het Panorama Rail Restaurant’ heten en biedt plaats voor 78 gasten. Van 18.15 tot 21.00 uur rijdt de trein van Amsterdam via Haarlam, Den Haag, Rotterdam en Breukelen weer naar de hoofdstad.

De diners zijn niet goedkoop: het goedkoopste arrangement bedraagt 125 euro. Wie naast het eten ook nog wil genieten van een panorama-uitzicht moet daar nog eens vijftig euro bovenop tellen.

Het menu in het rijdende restaurant is gemaakt door sterrenchef Edwin Soumang. Elk kwartaal zal de kaart wijzigen. Reserveren is verplicht en het treinkaartje zit, uiteraard, bij de dinerprijs inbegrepen.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden