‘Eigenwijsheid kinderen voorbode voor goede toekomst’

Kinderen die recalcitrant gedrag vertonen zouden later wel eens succesvoller kunnen worden. Dit gedrag zou namelijk een voorbode zijn voor een goede toekomst.

Dit blijkt uit een onderzoek in Luxemburg, wat onlangs werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Development Psychology. Uit het onderzoek zou blijken dat kinderen die slecht luisteren, als volwassene meer geld kunnen verdienen. Dat meldt Metro.

Voor het onderzoek werden zevenhonderd mensen onder de loep genomen die in de jaren zestig op de basisschool zaten in Luxemburg. In die tijd hebben de (toen nog) kinderen een vragenlijst ingevuld over hun gedrag. Ook de leraren hebben toen een vragenlijst ingevuld over het karakter van het kind. Veertig jaar later vergeleken de onderzoekers het gedrag van de kinderen en de huidige levenswijze van de nu volwassenen.

Karakter

Uit het onderzoek blijkt dat het succes als volwassene is af te leiden aan het gedrag van een kind. Zo zou het karakter van een kind volgens de onderzoekers meer zeggen over de toekomst dan bijvoorbeeld intelligentie of achtergrond. De kinderen die als kind erg eigenwijs waren, hadden in hun volwassen leven het meeste succes behaald. Dit succes wordt vooral in salaris uitgedrukt.

De recalcitrante kinderen zouden langer op school zijn gebleven en hogere opleidingen hebben gevolgd. Een mogelijke verklaring die de onderzoekers geven is dat eigenwijze kinderen zich meer bezighouden met hun eigen doelen en hun eigen belang voorop stellen. “Eigenwijze mensen komen meer voor zichzelf op. Bijvoorbeeld ook bij het vragen naar een salarisverhoging of een promotie”, aldus de onderzoekers.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden