Topshop op het matje vanwege te magere paspoppen

De kledingketen Topshop heeft flinke kritiek gekregen op hun paspoppen. Volgens winkelpubliek zijn de poppen veel te dun.

Een klant van de moderne kledinggigant postte een foto van een mannequin op Facebook, waarna een stroom van reacties ontstond. Dit meldt Telegraaf.nl.

De Britse Laura Berry was in Bristol aan het winkelen toen ze de pop zag. Ze vond het een ,,belachelijk lichaam” hebben en liet op Facebook weten dat leidinggevenden van Topshop hun verantwoordelijkheid moeten nemen.

,,Jonge vrouwen streven naar het cultbeeld dat jullie winkel verkoopt”, aldus de vrouw. ,,Ikzelf ben oud en wijs genoeg om te weten dat ik nooit deze maat zal hebben. Maar ik ben er zeker van dat iemand die dit gezien zou hebben in haar tienerjaren, zich afgevraagd zou hebben of dit is wat er verwacht wordt van een vrouwenlichaam.”

Topshop reageerde verrassend meegaand. De desbetreffende pop wordt niet meer besteld door de keten, en ook de huidige poppen zullen worden verwijderd.

Wel wijzen ze Berry erop dat niet alle poppen size 6 (XS/34) hebben, maar dat de mannequins maat 10 (M/38) dragen. Ze zijn echter langer dan gemiddelde vrouwen, waardoor ze dunner lijken. Ook zijn ze gemaakt om indruk te maken en niet bedoeld om de gemiddelde vrouw weer te geven, aldus Topshop.

Het bericht Topshop op het matje vanwege te magere paspoppen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden