Facebook stelt ook in Nederland erfgenamen van accounts in

Facebook kan na het overlijden van een gebruiker de plek zijn waar wordt gerouwd, herdacht en herinnerd. Het bedrijf speelt hier op in door nu ook in Nederland een pagina te kunnen erven.

Je kunt op het sociale platform een andere Facebook-gebruiker aanstellen als de beheerder van jouw account bij je overlijden. Deze erfgenaam moet zelf een account hebben en kan het account pas betreden wanneer een persoon officieel als overleden is aangemerkt. Dit ontdekte The Next Web.

Eerder was dit in Amerika al mogelijk, maar nu is ook Europa aan de beurt. Er kunnen geen posts of foto’s verwijderd worden en privéberichten kunnen niet worden bekeken. Wel kan de profielfoto worden gewijzigd, kunnen vriendschapsverzoeken worden geaccepteerd en mag er een bericht bovenaan de pagina worden geplaatst.

Als de overledene van tevoren toestemming heeft gegeven, kan ook een back-up van alle foto’s en video’s worden gemaakt. Tot nu toe kon er alleen een gedenkpagina worden gemaakt van de Facebook van een overledene, maar nu kan het account voortleven tot in de eeuwigheid.

Het bericht Facebook stelt ook in Nederland erfgenamen van accounts in verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden