Zelfs jagers keren zich tegen de tandarts

Tandarts Walter Palmer wordt nu ook door de jagers bekritiseerd. Safari Club International, een internationale organisatie voor grootwildjagers, heeft de 55-jarige Palmer geschorst. Ook door de naam van zijn Zimbabwaanse gids is voorlopig een streep gezet. Dat meldt de Amerikaanse krant Star Tribune.

De organisatie wil eerst eens afwachten wat het onderzoek in Zimbabwe oplevert. Het draait om de vraag of de jacht waarbij de bekende leeuw Cecil sneuvelde, al dan niet legaal was. De gids werd woensdag al voorgeleid aan een rechter in Hwange, nabij het nationaal park waar de leeuw werd gedood. In het Afrikaanse land wordt de roep om terugkeer van Palmer, om zich ook voor de rechtbank te verantwoorden, steeds sterker. De tandarts is echter onvindbaar. Zijn woning en praktijk in Bloomington, in de staat Minnesota, zijn verlaten.

In de Verenigde Staten werpen zich allerlei instanties op de zaak. Zo heeft het ministerie van Justitie laten weten zich te verdiepen in de feiten. De zogenoemde Fish and Wildlife Service, een federale dienst die de bescherming van planten en dieren controleert, heeft de zaak eveneens in onderzoek.

Twitter

Op sociale media keerden men zich tegen tandarts Palmer. Ook Nederlanders reageerden massaal op de moord van de leeuw.

 

Het bericht Zelfs jagers keren zich tegen de tandarts verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden