Zimbabwe wil uitlevering jagende tandarts

De minister van Milieu van Zimbabwe, Oppah Muchinguri, heeft vrijdag betoogd dat de jagende Amerikaanse tandarts Walter Palmer moet worden uitgeleverd. Hij heeft zich met het doden van een populaire leeuw uit een Zimbabwaans wildpark, Cecil, schuldig gemaakt aan stroperij en het financieren van illegale jacht.

De gids die de jachtpartij begeleidde, Theo Bronkhorst, is in Zimbabwe gearresteerd en in staat van beschuldiging gesteld. De eigenaar van de boerderij in de buurt waarvan op Cecil werd gejaagd, Honest Trymore Ndlovu, is ook aangehouden. De politie zoekt behalve Palmer ook nog een andere jager die bij de jachtpartij betrokken zou zijn geweest, Zane Bronkhorst.

Het is onbekend waar Palmer, die inmiddels spijt heeft betuigd, is gebleven. Vrijdag meldde de Amerikaanse Fish and Wildlife Service, die onderzoek doet naar de zaak, dat iemand namens de tandarts contact had opgenomen. De organisatie onderzoekt onder meer of Palmer de Amerikaanse wet heeft overtreden.

Het bericht Zimbabwe wil uitlevering jagende tandarts verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden