Douane Schiphol betrapt labrador en baasje op smokkel van cocaïne

Een labrador en zijn baasje uit Mexico is vanochtend flink door de mand gevallen op Schiphol. Het 54-jarige baasje had ruim 2 kilo cocaïne in de bench van de viervoeter verstopt, zo meldde de douane.

De douane op Schiphol kreeg gisteren een melding dat er vermoedelijk drugs verstopt zaten in de boden van de transportbox waar de labrador in vervoerd werd. De drugs werden in meerdere pakketten aangetroffen door de douaniers.

De eigenaresse en de viervoeter waren samen op doorreis naar Spanje. Zij is door medewerkers van de douane aangehouden bij het inchecken van haar vlucht. Dat meldt Spitsnieuws.

Drugsteam

Het Drugsteam Schiphol van de marechaussee doet verder onderzoek naar de zaak. De aangehouden vrouw is ook overgedragen aan dat team.

De labrador maakt het goed. Hij is overgebracht naar een dierenhotel op de luchthaven ter verzorging. Dat verklaarde een woordvoerder van de marechaussee.

Het Openbaar Ministerie doet verder onderzoek naar de vrouw. De drugs hebben een straatwaarde van 80.000 euro.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden