Nederlanders ontlopen hoge prijzen op Franse tolwegen via trucje

Een slimme Nederlander heeft een manier gevonden om tientallen euro’s aan tol te besparen op de Franse snelwegen.

De duizenden Nederlandse vakantiegangers die deze weken over de Franse wegen rijden, zullen hoogstwaarschijnlijk allemaal op een bepaald moment de knip moeten trekken om hun geld in een van de honderden tolpoorten te steken. Niet alleen personenwagens, ook campers en busjes uit Nederland rijden in groten getale langs de slagbomen. Vooral voor die laatste groep is er nu een manier om vele euro’s aan tolkosten te besparen.

‘We worden belazerd’
Andries Bik maakte een filmpje waarin hij liet zien dat zwaardere motorvoertuigen volgens hem vrijwel altijd hoger worden belast dan nodig. ‘Zie hier de allergrootste criminele organisatie van Frankrijk: de tolwegen’, start hij zijn filmpje. ‘We worden al belazerd zo lang de tolwegen bestaan.’ Daarna laat hij zien hoe hij in zijn voertuig in alle gevallen het tolbedrag soms wel met bijna de helft verminderd krijgt.

Door eenvoudigweg op de assistentieknop te drukken en te zeggen dat ‘de prijs niet klopt’, ontloopt Bik vele tientallen te veel betaalde euro’s. Een bedrag van 21,20 zakt naar 13,30, 34,90 zakt naar 23,20 en ook het kleine bedrag 6,90 gaat na de roep om hulp naar beneden tot 4,60 euro.

In het filmpje werkt het altijd, vaak zelfs voordat de bestuurder is uitgepraat. ‘De automatische scanners zijn zo geprogrammeerd dat ze je altijd “per ongeluk” in het hogere tarief gooien’, aldus Bik. ’99 procent van de mensen betaalt gewoon wat er op het scherm verschijnt. Maar als je het assistentieknopje indrukt is het al direct “Sorry, foutje, zie het al, verkeerde tarief.” Zie hier mijn ritje Frankrijk van gisteren en dit gaat al 2 jaar lang zo…. ELKE KEER!’

Kritiek
Inmiddels is het filmpje al tienduizenden keren gedeeld op Facebook en bekeken op YouTube. Volgens veel kijkers geeft de video echter verkeerde informatie. ‘Het is alleen met een camper en andere grote voertuigen, of met een koffer op het dak. Hiermee moet je nu eenmaal door het vrachtwagenvak en als je dán op de helpknop drukt, krijg je inderdaad een lager tarief. Geen fraude of opzet dus. Gewoon een kletsverhaal.’ Anderen zijn bang voor de lange files die nu gaan ontstaan bij de tolpoortjes door de dwarse Nederlanders die allemaal proberen enkele euro’s uit te sparen. ‘Want we blijven natuurlijk Nederlanders!’

Zwarte Zaterdag
Op zaterdag 1 augustus zullen weer vele duizenden mensen op vakantie gaan. Door de chaotische druktes op snelwegen en lange files is deze zaterdag in de vakantie daarom traditioneel omgedoopt tot Zwarte Zaterdag. Een dag waarop veel Nederlanders tol zullen gaan betalen op de Franse snelwegen.

Het bericht Nederlanders ontlopen hoge prijzen op Franse tolwegen via trucje verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden