Mogelijke zesde tropische dag en onweersbuien

Het zomerweer kent vandaag een dipje. De zon is niet of nauwelijks te vinden en het is buiig. In het oosten is er kans op onweer, maar vanmiddag breekt vanuit het zuidwesten langzaam de zon hoor. In het oosten blijft het nog lang bewolkt met kans op regenbuien. Het zomerdipje duurt kort, vanaf morgen is het weer volop zomer.

 

Het herfstachtige weer van vandaag maakt morgen al snel plaats voor zomerweer. Het blijft dan droog en er zijn flinke zonnige perioden. Er trekt soms wat bewolking over het land. Het wordt maximaal 25 graden in Amsterdam tot 28 in Maastricht.

Het noorden kan nog geen zomerse temperaturen verwachten, maar zij krijgen te maken met aangename temperaturen tussen de 22 en 24 graden. Dat meldt Weeronline.

Onweer

Donderdag zal de temperatuur verder omhoog gaan naar 25 graden op de Wadden tot 32 graden in Limburg. Als het in de Bilt opnieuw boven de 30 graden wordt, tellen we de zesde tropische dag van 2015. Eind van de middag en in de avons stijgt de kans op onweer.

Vrijdag probeert koelere lucht vanuit het westen het land binnen te komen. In het oosten kan het dan nog tropisch warm zijn. De overgang naar koelere lucht zal waarschijnlijk gepaard gaan met regen- en onweersbuien.

In het weekend wordt het rond de 23 graden. Zaterdag is er vrij veel bewolking en kans op een bui. Vanaf zondag zal de zon weer veelvuldig schijnen en vanaf maandag wordt het opnieuw warm met zomerse maxima van 25 graden.

Het bericht Mogelijke zesde tropische dag en onweersbuien verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden