Man bespaart 600 euro met huis in Barcelona en werk in Londen

De in Londen werkzame Engelsman Sam Cookney verhuisde onlangs naar Barcelona om honderden euro’s per maand te besparen op zijn woonlasten.

Wie in Londen wil wonen, moet flink wat geld neerlappen voor een woning. Een avondje uit in de Engelse hoofdstad kan ook flink oplopen. De 32-jarige Cookney was daar helemaal klaar mee en wist de kosten te ontlopen door te verhuizen.

De man onderzocht of het niet voordeliger was om elders te gaan wonen en van daaruit naar zijn werk te reizen. Volgens zijn berekeningen zou hij 400 euro per maand kunnen besparen.

Dit jaar verhuisde Cookney daadwerkelijk naar de Spaanse stad. Hij huurt daar een pas gerenoveerd tweekamerappartement in de wijk Barri Gotic. Om op zijn werk te komen vliegt hij vijf keer per week met budgetmaatschappij Vueling heen en weer naar Londen.

Dutje

Dit kost hem zo’n 35 euro per dag. In het hoogseizoen betaalt Cookney iets meer voor zijn tickets. Het kost de Brit ongeveer 5,5 uur om van zijn appartement naar zijn werk in Londen te komen. Tijdens de vliegreis doet hij regelmatig een dutje. Dat meldt Spitsnieuws.

Van zijn baas mag hij soms ook vanuit zijn dakterras in Barcelona werken. Cookney berekende dat zijn nieuwe woonwerkverkeer hem maandelijks bijna zeshonderd euro scheelt, zo schrijft hij op Twitter.

Het bericht Man bespaart 600 euro met huis in Barcelona en werk in Londen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden