Nederlandse gin is beste van de wereld

De allerbeste gin van de wereld wordt gemaakt in de Dordtse jeneverstokerij Rutte. In de Verenigde Staten is het drankje uitgeroepen tot de beste van de wereld.

Drie producten gingen er met dubbelgoud vandoor. Het betreft zowel de Dry Gin als de Dry Gin met selderij. Ook de Hollandse jenever Oude Simon ging er met dubbelgoud vandoor. Dat meldt De Telegraaf.

Populair drankje

Op de jaarlijkse beurs van de Wine & Spirits Wholesalers of America werden de winnaars bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt. De timing van de Dordtse jeneverstokerij is uitstekend. Gin wordt veelal gebruikt in cocktails en maakt momenteel een indrukwekkende opmars.

Gintonic is in korte tijd in ons land tot een van de populairste drankjes uitgegroeid. Vijf jaar geleden werd in Nederland nog 425.000 liter gin gedronken. Dit jaar stijgt dat naar verwachting tot een consumptie van 750.000 liter. Dat is 75% meer.

Rutte is een bedrijfsonderdeel van de bekende distilleerderij De Kuyper in Schiedam. Het bedrijf is wereldwijd marktleider in likeuren. Volgens topman Mark de Witte is het drankje een blijvertje. In Nederland komen de prijswinnende gins later dit jaar op de markt.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden