Geen WK voor Amerikaanse atleet door kleding

De Amerikaanse atletiekbond presenteerde maandag vol trots een selectie van 130 sporters voor de WK in Peking, maar daarin ontbreekt wel een opvallende naam. Nick Symmonds, die twee jaar geleden in Moskou zilver pakte op de 800 meter, is vanwege een conflict met de bond over de te dragen kleding uit de WK-selectie gezet.

De 31-jarige Amerikaan weigert een contract te ondertekenen waarmee hij wordt verplicht altijd kleding van sponsor Nike aan te hebben. ,,Ik ben trots dat ik niet heb toegegeven en gestreden heb voor de rechten van de atleten”, meldde Symmonds op Twitter.

De vijfvoudig nationaal kampioen op de 800 meter weigert in kleding van Nike te lopen, omdat dit botst met de belangen van zijn eigen sponsor. ,,De bond steelt miljoenen dollars van de sporters en wordt rijk van het harde werken van de Amerikaanse atleten”, zegt Symmonds, die juridische stappen overweegt.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden