Campings balen van gasten die pakketten bestellen via internet

Campinghouders worden niet goed van de vele pakketjes die campinggasten in hun tentje laten bezorgen. De campings zien het als overlast en zoeken extra opslagruimte of beraden zich op andere maatregelen.

„De gang staat tegenwoordig helemaal vol met afgeleverde campingkoelkasten”, zegt Jan van der Veen van Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland tegen Metro.

Het gaat niet alleen om een nieuw vakantieboek na het uitlezen van het laatste boek. Kampeerders bestellen complete tuinsets, campingkoelkasten, radio’s en matrassen. Niets weerhoudt de vakantieganger ervan om te bestellen op het tijdelijke zomeradres.

Aangetekende pakketten

Van der Veen, directeur van stichting Recreatiebelangen Vlieland waar het kampeerterrein onder valt, heeft dit jaar besloten geen aangetekende pakketten meer aan te nemen. „We weten niet wat erin zit, van wie het is. We hebben soms 3500 mensen staan. Als die allemaal wat bestellen, wordt dat veel.”

Volgens Van der Veen is het dit jaar duidelijk veel drukker met bestellingen dan vorig jaar. „Het is het gemak van online bestellen. We doen het natuurlijk allemaal op Vlieland. Zo gaat dat op de camping ook.”

Loket

Van der Veen is nu in gesprek met verschillende instanties op het eiland en met de bezorgdiensten om volgend jaar gezamenlijk een opslagruimte met een loket te creëren. ,,Het kleine postkantoor dat wij hebben, wordt ook te klein voor alle spullen.”

Ook Camping Bakkum in Castricum aan Zee ziet het bezorgbusje regelmatig voorbij komen. „Het is echt veel aan het worden”, zegt een woordvoerder. De camping zoekt naar maatregelen om de problemen in de toekomst te voorkomen.

„Het is een grijs gebied, waar ligt de verantwoordelijkheid? Wat als er iets kwijtraakt? We bekijken of we dit anders moeten gaan oplossen. Dat ze het voortaan zelf aannemen of iemand vragen.” Volgens de woordvoerder van de camping bestellen er steeds meer mensen omdat ze erachter komen dat het kan en mag.

Vertrokken

Het komt ook geregeld voor dat de vakantievierders al met de noorderzon vertrokken zijn voordat het pakket is afgeleverd. „We houden geregeld pakketjes over waarvan we de besteller niet meer kunnen traceren”, aldus de woordvoerder van Camping Bakkum. „We doen ons best om bestellers te achterhalen, maar anders zenden we de pakketten gewoon retour.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden