Intelligente gorilla’s Apenheul slagen erin schrikdraad te omzeilen

De jonge gorilla’s van Apenheul hebben zichzelf geleerd hoe ze het schrikdraad van hun verblijf kunnen omzeilen. “Ze breken oude klimstructuren of dode takken af, zetten deze tegen de schrikhekjes en klimmen vervolgens in de boom,” meldt de dierentuin op zijn website.

De dieren willen graag naar de boomtoppen op hun afgesloten eiland, omdat ze de bladeren en schors lekker vinden. “We zitten met onze handen in het haar. De gorillakleuters verzinnen deze zomer alle mogelijke manieren om in de beschermde bomen van hun verblijf te klimmen.”

Ontsnappen

Er lijkt momenteel geen gevaar op ontsnapping te zijn. Maar hoe lang nog? De oersterke mensapen zijn qua intelligentie mogelijk ook in staat te verzinnen dat ze met deze houten hulpmiddelen een eenvoudige brug kunnen maken over de gracht van hun eiland heen.

Bovendien kunnen mensapen slimme trucs van elkaar nadoen, dus als eenmaal één een bepaalde ontdekking heeft gedaan dan kan de rest van de gorilla’s het kunstje ook binnen een mum van tijd.

De dierenverzorgers doen dus hun best om de mensapen te slim af te zijn: “In Apenheul willen we voorkomen dat de gorilla’s in de bomen klimmen. De bomen fungeren als schaduwplek en schuilplaats voor regen voor de dieren. Bovendien willen we het eiland mooi groen houden.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden