Groot draagvlak voor verbod op graatmagere modellen

Een meerderheid van de Nederlanders ziet een verbod op te dunne modellen wel zitten. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag in samenwerking met tijdschrift VIVA onder ruim 20.000 deelnemers.

63 procent van de volwassen vindt dat modellen niet te dun moeten zijn. 65 procent van de jongeren is ook voor een verbod op graatmagere modellen. Een veel genoemd argument is dat modehuizen niet uit zichzelf zullen veranderen.

Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA) vindt het een slechte zaak dat superdunne modellen worden ingezet. ,,Je ziet vaak dat nu in de bladen een onrealistisch zelfbeeld wordt gegeven van hoe meisjes eruit zien. Ik vind dat staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn afspraken moet gaan maken met de mode-industrie, met de modebladen en de modellenbureaus om extreem magere modellen te gaan weren”, zegt ze in EenVandaag.

In Frankrijk nam het parlement al een wetsvoorstel aan dat modehuizen verbiedt om modellen met een lager Body Mass Index (BMI) dan achttien in te zitten.

Het bericht Groot draagvlak voor verbod op graatmagere modellen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden