Gemeente Utrecht is meest actief op Twitter

Utrecht is de meest actieve Twitteraar van alle gemeentes. Met een gemiddelde van 20,33 tweets per werkdag stijgt de Domstad hoog uit boven haar achtervolgers. Den Haag en Rotterdam staan op de tweede en derde plaats met 12,91 en 12,79 tweets per dag.

De cijfers blijken uit een onderzoek van Buzzcapture. Het Twitter-account van Utrecht is in 2009 aangemaakt en heeft sindsdien 28.000 volgers. Vanuit het account @Gemeenteutrecht werden er 5500 tweets de wereld in gestuurd. Dat meldt AD.nl.

Amsterdam wint qua populariteit met 88569 volgers. Zes Nederlandse gemeentes laten het afweten en hebben geen Twitter-account. Van de rest van de gemeentes stuurt 59 procent gemiddeld per dag twee tweets de deur uit.

Rotterdam doet het van de vier grote steden het beste op Instagram met 374 geplaatste foto’s en 6790 volgers. Utrecht komt op de tweede plaats. Ook deze vorm van social media bereikt niet iedere gemeente. Zo doen Groningen, Amersfoort en Zoetermeer niet mee aan Instagram.

Utrecht kan haar Facebooklikes nog wel wat opkrikken. Den Haag staat op nummer één met 8464 tegenover de 6982 van Utrecht. Den Bosch heeft de meeste volgers. Een opvallende meedinger is Schiermonnikoog. Het eiland scoor het hoogst als het aantal likers wordt gedeeld door het aantal volgers.

Het bericht Gemeente Utrecht is meest actief op Twitter verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden