Hackers Anonymous ontevreden over service Ziggo

Dat internetproviders vaak het mikpunt zijn van klachten, is bekend. Ziggo heeft er sinds deze week echter wel een heel kritische klant bij: hackerscollectief Anonymous. Op reviewsites als Opiness.nl krijgt de provider een 6.9 als rapportcijfer van ruim duizend abonnees. De hackers vinden het kennelijk mede daarom hoog tijd voor een aanval, zogenaamd als steun voor de klanten van Ziggo.

Het Ziggo netwerk wordt sinds enkele dagen geconfronteerd met een reeks DDos-aanvallen. Dit zijn aanvallen waarbij een enorme hoeveelheid dataverkeer naar de Ziggo servers wordt gestuurd die daardoor overbelast raken. Het gevolg is dat veel klanten van Ziggo tijdelijk geen toegang hebben tot Internet.

Lees ook: Boze klanten gaan massaal Ziggo-abonnement opzeggen

Intussen zijn meerdere video’s geplaatst op sociale media die bedreigingen aan het adres van Ziggo bevatten. Ziggo neemt deze bedreigingen serieus en heeft aangifte gedaan. Er is inmiddels een diepgaand onderzoek gestart waarin wij samenwerken met verschillende instanties, zoals het Nationaal Cyber Security Centrum van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De bedreigingen en de aanvallen zijn onaanvaardbaar, aldus Ziggo.

Anonymous meldt dat de aanval van gisteren slechts bedoeld was als test: “We gaan Ziggo enkele dagen offline houden. De reden is slechte service. We zijn niet tevreden. Ziggo misbruikt klanten. Ziggo, jullie bieden je klanten slechte veiligheid.”

Ziggo beschouwt de aanvallen als zeer ernstig. Er wordt door Ziggo dag en nacht gewerkt om ons netwerk en onze klanten te verdedigen tegen deze reeks DDoS aanvallen. “We kunnen hierover geen nadere details vrijgeven aangezien wij helaas nog meer aanvallen verwachten.”

Om de aanvallen af te slaan, zal Ziggo een aantal veranderingen in het netwerk doorvoeren. Dit zal er toe leiden dat het modem bij een aantal klanten door Ziggo opnieuw wordt opgestart. Daardoor zal het betreffende modem maximaal enkele minuten uit de lucht zijn. Gedurende deze korte tijd heeft de klant geen toegang tot Internet.

Het bericht Hackers Anonymous ontevreden over service Ziggo verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden