Travestiet Mayday van fiets getrapt in Amsterdam

Mayday, de bekendste travestiet van de hoofdstad, is zonder aanleiding zaterdagavond op het Rembrandtplein van haar fiets getrapt.

Iemand gilde: ,,Oppassen jongens, er moet een kankerhomo langs”, laat ze op Facebook weten. ,,Vervolgens vond één iemand van de vriendengroep het leuk om me van mijn fiets te trappen.”

Ze kan niet begrijpen dat zoiets in deze tijd nog gebeurt. ,,We weten het nou toch wel jongens? Er zijn gays, bi’s, travestieten en lesbiennes. Er zijn donkere types, roodharigen en lilliputters. Er zijn knappe en minder knappe mensen. Er zijn boeren, kakkers en snollen. Er is van alles wat. Dat maakt deze wereld leuk, divers en leerzaam. Maar nee, het blijft leuk om voor je vrienden een homo van zijn fiets te trappen. O, o, wat hebben we een lol.”

Blauwe plekken

Ze laat weten dat ze bebloed en met blauwe plekken naar huis is gelopen. Tevens moet ze haar fiets naar de fietsenmaker brengen. ,,Ik ben niet zo van het zeuren en het gaat verder prima. Maar waar iedereen zegt dat het beter gaat, geloof ik dat het alleen maar slechter gaat. Ik heb een leuke avond gehad en laat me niet zo snel gek maken. Maar de rotte appels krijgen naar mijn mening de overhand.”

PvdA-raadslid Dennis Boutkan reageert op Twitter op het voorval. ,,Zielige, nare, laffe mannen om in Amsterdam een homo van de fiets te trappen. We’re here to stay, get used to it.”

Het Facebookbericht van Mayday is al negenhonderd keer gedeeld. Ook reageren mensen massaal op het voorval. ,,Walgelijk dat dit nog in 2015 gebeurd”, ,,Die hebben geen opvoeding gehad, stelletje mafkezen! Dit zegt meer over hun dan over jou, sterkte!”,  ,,Vreselijk jammer dit, en die rotte appels zal je er helaas altijd tussen houden. Mensen zonder hersenen die zelf niets bereikt hebben (en het waarschijnlijk ook nooit gaan doen). Sterkte man”, zijn enkele reacties.

Mayday kan de steun die ze krijgt erg waarderen. ,,Mijn hemel, mensen wat ben ik overspoeld met lieve, hartverwarmende reacties. Niet normaal. Doet een mens goed.”

De politie hoopt dat Mayday aangifte gaat doen. ,,We willen dat Mayday aangifte doet, zodat we de camerabeelden van het Rembrandtplein kunnen bekijken”, zegt een woordvoerder van de politie tegen Nu.nl.

Het bericht Travestiet Mayday van fiets getrapt in Amsterdam verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden