Amsterdamse kinderen op het matje vanwege ‘illegale verkoop’

Een groepje kinderen werd zondag in Amsterdam hard aangepakt door handhavers wegens het overtreden van de regels. De kinderen uit stadsdeel Oost hadden bedacht om limonade te verkopen.

De kinderen zagen de toeristen vanaf de Javakade vertrekken nadat de Sail-parade de hoofdstad verliet. Om de stroom mensen van wat eten en drinken te voorzien en hun spaarpot te spekken, besloten ze limonade, water, zelfgemaakte koekjes en popcorn te verkopen. Dit meldt AD.nl.

Een buurtbewoner zegt dat de kinderen het maar voor een paar dubbeltjes verkochten. Toch traden handhavers direct op toen ze het kinderkraampje zagen.

,,Zakgeld verdienende buurtkids worden opgerold”, aldus een Amsterdamse getuige van de actie. Het Twitterbericht dat zij de wereld in stuurde is al meer dan 140 keer gedeeld.

De kinderen kregen geen boete, maar moesten wel zo snel mogelijk hun spullen opruimen. Een woordvoerder stelt na navraag bij de gemeente: ,,Er waren ook volwassenen aan het verkopen en we kunnen geen uitzondering maken.”

Het bericht Amsterdamse kinderen op het matje vanwege ‘illegale verkoop’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden