‘Zelfs op de Antillen vieren we Sinterklaas met Zwarte Pieten’

Al jaren zijn er voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. De één vindt het hulpje van Sinterklaas discriminerend, terwijl de ander het een onschuldige traditie vindt. Mark Frans is de discussie spuugzat. ,,Zelfs op de Antillen vieren we gewoon Sinterklaas met Zwarte Pieten”, schrijft de Antilliaan op Facebook.

,,Ik ben als Antilliaan kotsmisselijk van de discussie over Zwarte Piet, die steeds weer terugkomt”, schrijft Mark op Facebook.

Hij vraagt zich af waar de discussie opeens vandaan komt. ,, Ik ben 53 jaar, waar komt deze discussie de laatste vier à vijf jaar ineens vandaan?”

Volgens hem zijn alle rassen ter wereld ooit slachtoffer geweest van slavernij. ,,Blank, zwart, bruin, chinees, dwergen, man, vrouw en kind. Maar slavernij is allang afgeschaft. En trouwens roet is zwart.”

Lees ook:

Het bericht is sinds zaterdag al 56.000 keer geliked, 32.000 keer gedeeld en er zijn 8.000 reacties onder geplaatst. ,,Ik ben de discussie over zwarte piet ook spuugzat”, ,,Het is een leuk kinderfeest en laat het zo blijven”, en ,,Mensen zijn kleurenblind: bruin en zwart zijn twee verschillende kleuren”, zijn enkele reacties op het bericht. Er zullen genoeg mensen zijn die het niet eens zijn met de uitspraken van Mark, maar ze zijn de discussie (nog) niet aangegaan met de voorstanders van Zwarte Piet.

Het bericht ‘Zelfs op de Antillen vieren we Sinterklaas met Zwarte Pieten’ verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden