Lichaam vermoorde Nederlander ligt maanden in Braziliaans mortuarium

Op 15 februari van dit jaar eindigde de droomreis van Ronald Wolbeek (60) en zijn vriendin Riet Bross (69) in een nachtmerrie. Twee gewapende mannen klommen in hun zeiljacht voor de kust van São Luis en toen Wolbeek de overvallers wilde verjagen werd hij doodgeschoten.

Sinds de moord ligt zijn gebalsemde lichaam ongekoeld in het mortuarium van São Luis, dat meldt de Telegraaf. Het probleem zou zijn ontstaan omdat het grootste deel van zijn familie geen moeite wil doen om Wolbeek in Nederland te kunnen begraven of cremeren. Een zus en de vriendin proberen al maanden alles in het werk te stellen om het lichaam te repatriëren, maar tot nu toe zonder succes.

De Telegraaf meldt dat het lichaam van Wolbeek hard achteruit gaat. De directeur van het mortuarium laat aan de Telegraaf weten dat hij het een schrijnende situatie vindt nu er impasse is over een terug keer van het lichaam. Ondertussen ligt het lichaam ongekoeld in een hoek van het mortuarium. Als de familie er in Nederland niet uitkomt dan zit er volgens de directeur niets anders op dan het lichaam van Wolbeek te begraven in een anoniem graf.

Repatriëring

In onderstaande filmpjes valt precies te zien hoe het terugbrengen van een overledene naar Nederland in zijn werk gaat. In de eerste film wordt uitgelegd wat nabestaanden moeten doen als een onverzekerde dierbare in het buitenland komt te overlijden. De tweede film richt zich op nabestaanden van een overledene die wel verzekerd was.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden