Kinderen vertegenwoordigen Nederland op WK dog frisbee

Nederland stuurt twee kinderen naar het EK en WK dog frisbee. Daan Nijkamp (12) en zijn hond Faye, en Amy von Piekarz (10) en haar hond Ross vertegenwoordigen Nederland volgende week op het EK in Spanje, en later op het WK in Los Angeles, Verenigde Staten.

Daan en Amy kwalificeerden zich afgelopen weekeinde bij internationale wedstrijden voor beide kampioenschappen. De twee zijn voor zover bekend de enige kinderen in het deelnemersveld van alleen maar volwassenen.

Dog frisbee

In Amerika bestaat dog frisbee sinds 1974. Alex Stein was de eerste die met zijn whippet Ashley liet zien dat een frisbee niet alleen leuk is voor mensen maar ook voor honden. Hij smokkelde haar het baseballstadion in. Tussen zevende en achtste inning rende hij het veld op en gaf wervelende show van ongeveer acht minuten. Hij werd gearresteerd, maar had de basis gelegd van dog frisbee. Ze wonnen jaren op rij de wereldkampioenschappen.

Inmiddels is dog frisbee een populaire sport in Amerika en heeft het zich uitgebreid tot Europa en Japan. In 1998 is deze Amerikaanse populaire hondensport geïntroduceerd door Frans van Roij en Renate den Haan.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden