Ophef om ‘homo-tweet’ van waterschap

Niet iedereen van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is te spreken over een tweet die het waterschap plaatste: ,,Waterschappen uit de kast tijdens Gay Pride”.

Het schap plaatste 28 juli de tweet die verwees naar een artikel over de Gay Pride. Voor het eerst vaarden dit jaar medewerkers van zes Nederlandse waterschappen mee.

De ‘homo-tweet’ viel bij de fracties Ongebouwd, SGP/ChristenUnie, DWLK & Schieland, en Veilig Vitaal Waterbeheer niet in goede aarde. Ze vinden dat het niet de taak is van de waterschappen om zich bezig te houden met homo-emancipatie. De kwestie zit de partijen blijkbaar erg hoog, want ze wensen dat het waterschapsbestuur publiekelijk afstand neemt van de berichtgeving en de tweet wordt verwijderd van de website. Naar hun mening had het waterschap ook beter niet kunnen deelnemen aan het jaarlijkse evenement in Amsterdam als het geld zou kosten, meldt het AD zondag.

De partijen hebben het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard om uitleg gevraagd. Hans Oosters (PvdA), voorzitter van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur, heeft nog niet gereageerd.

De berichtgeving en het uitje worden tijdens de vergadering van het algemeen bestuur op woensdagmiddag 30 september besproken.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden