Feyenoordparodie op hit Drank & Drugs

Talloze parodieën van de hit ‘Drank & Drugs’ zijn er gemaakt. Sinds dinsdag is er ook een Feyenoordversie van het nummer: ,,Naar de Coolsingel”. De Rotterdamse Dichter en Ome Bennie brachten het nummer uit.

Het begon als een grap laat Richard Visser aan Metro weten. Hij maakte samen met Danny de Boden het nummer. „Er zijn 83.000 parodieën verschenen van het nummer Drank en Drugs, maar een Feyenoordversie was er nog niet. Ik stuurde een tekst naar mijn maat Danny. Hij vond het zo leuk en zei ‘dit gaan we opnemen’.”

Dat het om een Feyenoordversie van het populaire nummer gaat, is meteen aan het begin te horen. De parodie begint met het deuntje dat wordt afgespeeld als de spelers van Feyenoord het veld opkomen in De Kuip in Rotterdam.

In de clip komen beelden voorbij van De Kuip, Feyenoordsupporters, doelpunten van het afgelopen seizoen en de Coolsingel waar de spelers van Feyenoord tijdens het laatste kampioenschap in 1999 gehuldigd werden, meldt BN DeStem.

‘Ik heb er vertrouwen in’

Visser ziet het dit jaar rooskleurig in voor Feyenoord. Volgens hem maakt de club kans om kampioen te worden. „Ik ben de laatste die elk jaar zegt dat we naar de Coolsingel gaan, maar dit jaar heb ik er vertrouwen in.”

Zijn optimisme is ook terug te horen in het nummer. Het refrein van de parodie op het populaire nummer van Lil’ Kleine en Ronnie Flex gaat namelijk als volgt: ,,Wil je naar de Coolsingel, is het geen probleem. Dan gaan we erheen, we zijn niet alleen. Want we hebben Michiel en Dirk.”

Lees ook:

De videoclip is sinds dinsdag meer dan 5.000 keer bekeken. ,,Helemaal toppie”, ,,Waardeloos, net zoals het origineel. Schaam me er zelfs voor als Rotterdammer en Feyenoordsupporter”, ,,Ik kan alleen maar respect hebben voor deze topper. Hij is werkelijk een Feyenoorder in hart en nieren”, en ,,Mooi! We hebben Michel en Dirk”, zijn enkele reacties op de parodie.

Al verschillende parodieën gingen de Feyenoordversie voor:

Het bericht Feyenoordparodie op hit Drank & Drugs verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden