Vijftig soorten in speciale Pepernotenwinkels

‘Onzin’ dat winkels nu al pepernoten in de winkel hebben liggen? Binnenkort kunnen liefhebbers van de kruidige koekjes hun geluk niet op.

In heel Nederland worden winkels geopend waar alleen pepernoten worden verkocht. Vijftig verschillende soorten van het sinterklaassnoep liggen er in de tien pepernotenwinkels. Dit meldt Omroep Brabant.

Volgens directeur van pepernotenfabrikant Van Delft, Oscar de Lange willen mensen steeds vaker aparte pepernoten. ,,De stroopwafelpepernoot is heel populair.” Elke week proeft hij pepernoten om tot een goede collectie te komen.

,,Ik heb natuurlijk wel favorieten”, aldus de kruidnotenman. ,,Zoals de truffelchocolade pepernoot of de speltkruidnoot.” Al deze smaken kunnen geproefd worden tussen 1 oktober en eind december. Liefhebbers die buiten deze periode nootjes willen proeven, kunnen in Amsterdam terecht. Deze winkel is het hele jaar open.

Het bericht Vijftig soorten in speciale Pepernotenwinkels verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden