Veilig naar huis door app die je laat volgen

Bang om ’s nachts na een feestje alleen naar huis te fietsen? Met de nieuwe app Companion kan iedereen virtueel met je meereizen om je veilig naar huis te loodsen.

Er zijn inmiddels al tienduizenden mensen die de app gebruiken. Door de route in te voeren en een berichtje te verzenden, kunnen vrienden of familie je onderweg volgen. Dit meldt NOS.nl.

Op een interactieve kaart is te zien of je de route ook daadwerkelijk aflegt. Zo niet, dan krijgt je ‘companion’ een bericht. Ook als je valt, gaat rennen of de koptelefoon wordt losgetrokken krijgt je volger een bericht.

Als gebruiker moet je dan aangeven of je ‘OK’ bent en verder kunt. Als dat niet binnen vijftien seconden gebeurt, gaat er een alarm af en kan met een snelknop de politie worden gewaarschuwd. Ook het gezelschap krijgt dit bericht.

De app is bedacht door vijf Amerikaanse studenten die merkten dat veel mensen het eng vonden om ’s nachts naar huis te gaan. In de VS is het programma direct verbonden met hulpdiensten, de makers hopen dit ook in Nederland snel te kunnen organiseren.

Het bericht Veilig naar huis door app die je laat volgen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden