Apple: grote iPad in november te koop

Apple komt met een grote versie van de iPad, de iPad Pro. Die ligt vanaf november in de winkels. De goedkoopste versie kost omgerekend ongeveer 715 euro, de duurste variant komt in de buurt van de 1000 euro. Dat heeft de technologiegigant woensdag bekendgemaakt op zijn jaarlijkse presentatie, het Apple Event. Apple komt ook met een nieuwe kleine iPad, de iPad Mini 4.

Het scherm van de iPad Pro heeft een doorsnee van 12,9 inch, bijna 33 centimeter. ,,Met een groter scherm worden films filmischer en games meeslepender”, zegt het bedrijf. Apple noemt het ,,met afstand de meest geavanceerde iPad die we hebben gebouwd”. Ondanks het grote scherm is de tablet even licht als de eerste iPad die vijf jaar geleden werd gelanceerd.

Klanten kunnen onder meer een speciaal toetsenbord kopen. Maar het meest opvallende is dat Apple een speciaal pennetje heeft gemaakt om de iPad Pro mee te bedienen, de Apple Pencil. Apple-grondlegger Steve Jobs, overleden in 2011, had zoiets nog belachelijk gemaakt. ,,Wie wil een pen? Je moet het pakken en wegleggen en je raakt het kwijt, jakkie. Niemand wil een pen. Laten we dus geen pen gebruiken”, zei hij bij de lancering van de eerste iPhone in 2007. Jobs vond het beter om apparaten te bedienen met de vingers.

Apple presenteerde woensdag ook de nieuwe Apple TV, een apparaat waarmee mensen digitale media (Netflix, iTunes, sportwedstrijden) kunnen bekijken en games kunnen spelen. Gebruikers kunnen de tv straks met hun stem bedienen, dankzij de Siri-technologie. Noem de naam van een acteur, en al zijn films verschijnen. Hetzelfde kan met genres, series, enzovoort. Mensen kunnen de tv ook vertellen om vooruit te spoelen of terug te gaan.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde Apple verder de nieuwe versie van de iPhone, de 6S en de 6S Plus. Een nieuwigheid is dat het scherm herkent hoe hard de gebruiker drukt. De telefoon reageert anders op een tikje dan op hard drukken. Daardoor zijn er meer bedieningsmogelijkheden. Verder is de camera verbeterd. De nieuwe iPhones zijn vanaf 25 september te krijgen.

Apple kwam ook nog met wat aanvullingen op de Apple Watch, het geavanceerde horloge dat een paar maanden geleden op de markt kwam.

Het bericht Apple: grote iPad in november te koop verscheen eerst op Nieuws.nl.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden