Freek de Jonge laat bomvolle kerk zitten

Een afgeladen volle Lutherse Kerk in Amersfoort heeft dinsdagavond tevergeefs gewacht op cabaretier Freek de Jonge. Hij zou daar komen praten over persoonlijke geloofszaken, maar kwam zonder bericht niet opdagen. De Jonge: ,,Vreselijk, zoiets is me nooit eerder overkomen. Ik ben het vergeten, ik schaam me dood.”

De Jonge is dit studiejaar Honorary Fellow van de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Hij verzorgt colleges en geeft interviews over levensvragen als schuld en boete. In Amersfoort zou hij spreken over geloof, hoop en liefde en de basis voor vertrouwen.

De Lutherse Kerk zegt op de website dat er dinsdagmorgen nog mailcontact met De Jonge was, dat eindigde met ‘tot vanavond.’ De Jonge ontkent dat. Volgens zijn vrouw Hella is er maandenlang geen contact met de kerk geweest.

De honderden toehoorders krijgen hun entreegeld terug van het kerkbestuur. Freek de Jonge wil zo snel mogelijk alsnog naar Amersfoort komen, zei hij woensdag.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden