Nieuw perenras: lekken verleden tijd

Je zou zeggen dat het een kleine moeite is om je handen te wassen na het eten van een peer, maar veel Nederlanders slaan de gezonde snack over omdat ze er plakkerige handen van krijgen en het sap op hun kleding lekt. Met de komst van een nieuw perenras, de zogenoemde Migo, is dit ‘probleem’ verleden tijd.

Fruittelers in de Betuwe ontwikkelde het nieuw perenras om aan de wensen van de consument te kunnen voldoen. ,,Naast perenliefhebbers zijn er ook veel perenhaters in het land”, zegt Leonard Kampschöer, commercieel directeur van fruittelerscoöperatie Fruitmasters in Geldermalsen tegen de NOS. ,,Uit onderzoekt blijkt dat die mensen een peer willen die ook onderweg makkelijk te eten is.”

‘Uniek’

Het nieuwe perenras smaakt volgens Kampschöer net zo lekker als bijvoorbeeld de welbekende Conference, maar lekt dus niet. ,,We hebben iets gevonden dat uniek is en dat is een peer met een hele lekkere typische perensmaak, maar waarbij het sap niet op je blouse komt. En dat is wat de consument vandaag de dag zoekt.”

Het nieuwe perenras ligt vanaf begin november in de schappen.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden