Alerte buschauffeur redt 60 kinderen uit bus terwijl trein nadert

Een alerte buschauffeur heeft gisteren in Buxtehude bij Hamburg zo’n zestig kinderen gered. De vrouw kreeg met de bus vol kinderen pech op een spoorwegovergang.

De 23-jarige vrouwelijke buschauffeur bleef rustig en gaf de kinderen opdracht om de bus zo snel mogelijk te verlaten na het openen van de deuren. De bus werd een minuut na de evacuatie geramd door een aanstormende trein. Dat meldt het AD.

Paniek

,,De vrouw heeft dankzij haar snelle optreden een ernstig ongeluk weten te voorkomen,” zei een politiewoordvoerder gisteren. Slechts één treinpassagier raakte bij het ongeluk licht gewond.

Het incident werd gefilmd door de scholieren en zij zette de beelden direct op internet. Daarop is te zien hoe de kinderen van de bus wegrennen terwijl de trein in volle vaart nadert. De machinist probeerde op het laatste moment nog te remmen, maar kan niet op tijd stoppen. Volgens ooggetuigen was een aantal kinderen in paniek.

Angst

,,We hebben allemaal geschreeuwd en we stonden te trillen op onze benen,” vertelde de 15-jarige scholier Marvin Schulz aan Duitse media. Een aantal kinderen had door de ramen van de bus de trein al zien aankomen.

Shock

Wegens wegwerkzaamheden moest de schoolbus een omweg maken en kwam door nog onbekende redenen vast te zitten op de spoorwegovergang. Na de bliksemevacuatie probeerde de chauffeur nog telefonisch de spoorwegen te waarschuwen, maar dat kon de trein niet meer stoppen.

De vrouw verkeerde na het ongeluk in shock. De totale schade van de aanrijding wordt geschat op 300.000 euro.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden