‘Oude bedrijfsleiders ongeschikt voor de toekomst’

‘Oude leiders’ zijn vaak niet meer in staat de uitdagingen van nu effectief op te lossen. Dit betoogt wetenschapper Freek Peters in zijn oratie, waarmee hij aankomende vrijdag geïnstalleerd wordt als hoogleraar aan de universiteit van Tilburg.

De wereld verandert snel en organisaties veranderen mee, zegt Peters. Dat betekent vaak snelle groei of juist een forse krimp voor bedrijven. Peters: “De onvoorspelbaarheid en het verandertempo nemen toe. Dit stelt heel andere eisen aan leiderschap dan voorheen.”

Peters noemt marktturbulentie, open grenzen, virtuele verbindingen, diversiteit en ethiek als de belangrijkste uitdagingen voor de toekomstige leiders. “De helden van toen zijn de boeven van nu geworden: Cees van der Hoeven, Rijkman Groenink, Dirk Scheringa, Nebahat Albayrak, Erik Staal, vul maar aan. Door een aantal maatschappelijke en technologische ontwikkelingen is de context van economie en organisaties sterk veranderd. Organisaties zullen veel flexibeler en meer gedecentraliseerd worden aangestuurd. En onze leiders zullen eerder lichtvoetige pragmatici moeten zijn dan klassieke macho-bestuurders met een groot ego.”

Blunderende bestuurders

Als voorbeeld van ‘oud leiderschap’ dat niet meer geschikt is voor de huidige tijd noemt Peters het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam, dat blunderde bij de recente studentenprotesten, en de Raad van Commissarissen van ABN Amro, die het topmanagement een extra salarisverhoging wilde toekennen en daarmee een golf van verontwaardiging over de bank afriep. “Beide zijn voorbeelden van leiderschap dat de tijdgeest niet goed aanvoelt en ergens controle over denkt te hebben terwijl die er niet is.”

Als positief voorbeeld noemt hij paus Franciscus, die zijn dure pausmobiel inruilde voor een oude Renault 4 en bovendien aantoont dat talent voor modern leiderschap geen kwestie van leeftijd is. Ook premier Mark Rutte ziet Peters als een voorbeeld richting nieuw politiek leiderschap. “Niet langer staan macht en ideologie centraal maar praktische samenwerking op concrete beleidsthema’s, ook tussen politieke aartsvijanden. Dat was Den Uyl en Wiegel nooit gelukt.”

Nieuw profiel

Als hoogleraar heeft Peters een nieuw generiek leiderschapsprofiel ontwikkeld, met daarin de opgaven voor de toekomst. Peters ziet een managementbeweging van ‘sturing en controle’ naar ‘schakelen en samenspel’ . Dat heeft belangrijke implicaties, denkt Peters: “De nieuwe leiders zijn misschien niet de ambitieuze MBA-studenten aan de business-schools, maar bevlogen ondernemers met een maatschappelijke missie.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden