Crisisdienst faalt na aanval door asielzoeker

Een 22-jarige vrouw is zaterdagavond aangevallen door een 33-jarige verwarde asielzoeker. Dit gebeurde bij haar woning aan de Tilburgsebaan in Gilze-Rijen.

De vrouw was samen met haar vriend en haar zoontje van anderhalf. De man greep haar beet en trok haar aan de haren. Waarop de vrouw op de grond viel en de kinderwagen met haar zoontje kantelde. Dat meldt het AD.

Samen met haar vriend overmeesterde omstanders de man. De politie heeft de man vervolgens vastgezet.

De man heeft in gebroken Nederlands tegen het slachtoffer gezegd dat hij gedroomd had en dat hij haar van God moest vermoorden. Het Openbaar Ministerie (OM) schakelde die avond de crisisdienst van de GGZ in, die zag geen aanleiding tot maatregelen.

Gebiedsverbod

De man werd maandagochtend weer vrijgelaten na een dagvaarding voor mishandeling en een gebiedsverbod. Het slachtoffer werd hierover geïnformeerd. De man stond op maandagavond om zes uur echter weer voor de stoep bij de vrouw. Haar vriend zag hem lopen, zette de achtervolging in en hield hem staande tot de politie ter plaatse was.

De man zit nu in voorlopige hechtenis en moet woensdag voor de rechter verschijnen voor het overtreden van het gebiedsverbod. Burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze-Rijen: ,,Of de crisisdienst gefaald heeft? Daar wil ik het wel over hebben ja. Het is toch te gek voor woorden wat hier is gebeurd. De man wordt vastgezet, wordt zaterdagavond door de crisisdienst gecheckt en loopt maandag weer vrij rond. Dit is de zoveelste keer dat ik hier tegenaan loop bij de crisisdienst. Dit is de druppel.”

Ophef

Tot het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zegt hij: ,,Ik heb laten weten dat die man hier de gemeente absoluut niet meer in komt.” De burgemeester laat weten dat hij geschokt is over de mishandeling en hij zal in contact treden met de vrouw. In de buurt is grote ophef ontstaan. Bewoners zijn laaiend over het optreden van de autoriteiten.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden