Man ontwikkelt Barbiepop die ongesteld wordt

Een barbiepop die ongesteld wordt? De maker van deze pop zagen het als een goed idee. Na vrouwelijke vormen, acné en cellulite krijgt Barbie er nu nog optie bij: de menstruatie.

Nog geen jaar geleden ontwierp de 26-jarige Nickolay Lamm een realistische barbiepop onder het merk Lammily. De pop heeft geen wespentaille, lange benen en een glad gelaat, maar een goed gevuld lichaam met vrouwelijke vormen, acné en cellulite. Toch is de ontwerper nog niet helemaal tevreden over de transformatie van de populaire pop. Dat meldt De Telegraaf.

Pretpakket

Barbie zou natuurlijk geen vrouw zijn, als ze niet ongesteld zou worden. Daarom bedacht de ontwerper het idee om Barbie te laten menstrueren. Althans, je kunt doen alsof. Bij de pop krijg je namelijk de Period Party, een accessoirekit.

Het pakket is gevuld met achttien maandverbandjes in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast zit er ook een schattige onderbroek in het pakket en een kalender waarop je precies kunt zien wanneer het tijd is voor de menstruatie van je pop.

Met de menstruerende Barbie wil de maker kinderen al op jonge leeftijd in aanraking laten komen met ongesteldheid. “De pop maakt het onderwerp voor ouders bespreekbaar en zorgt ervoor dat kinderen op een leuke én grappige manier in aanraking komen met de menstruatie en alles wat daarbij komt kijken.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden