Midas Dekkers opent 4 oktober dierenbegraafplaats in Rijswijk

Foto:

De bekende bioloog en schrijver Midas Dekkers opent op dierendag een nieuwe dierenbegraafplaats in Rijswijk. De begraafplaats ontvangt gestorven honden, katten, konijnen, goudvissen alle andere denkbare huisdieren. Te veel kinderen zijn al getraumatiseerd door het onceremonieel door het toilet spoelen van hun dode goudvis. Dat hoeft nu niet meer, vinden de organisatoren.

Locatiemanager Jans Springer zegt: “Huisdieren verdienen – net als mensen – een waardig afscheid. Bovendien weten wij uit ervaring dat het goed afscheid nemen van een geliefde overledene, mensen helpt bij het verwerkingsproces. Dat geldt dus ook voor dieren. In de loop der jaren zijn huisdieren een andere plaats gaan innemen in onze samenleving. Moesten huisdieren vroeger nuttig zijn: katten vangen muizen en honden waken. Tegenwoordig zijn het gezelschapsdieren en volwaardige gezinsleden.”

Begraafplaats Oud-Rijswijk heeft daarom een speciaal deel naast de begraafplaats gereserveerd als laatste rustplaats voor uw huisdier. “Hiermee bieden wij de mogelijkheid om dichtbij uw huisdier(en) begraven of verstrooid te worden. Mens en dier worden zo op een mooie manier herinnerd, dichtbij elkaar,” licht Springer toe.

Middas Dekkers praat met een kleine fan op het Feest der Letteren in Amsterdan, 2010. Foto: Jos van Zetten / cc-by-2.0 (Wikimedia)

Grondlegger Franciscus

Werelddierendag op 4 oktober is feitelijk de sterfdag van de ‘heilige’ katholieke geestelijke Franciscus van Assisi die stierf in 1226. Hij had veel eerbied voor het leven van dieren, wat ongebruikelijk was in die tijd. In 1929, op een dierenbeschermingscongres in Wenen, is zijn sterfdag uitgeroepen tot Werelddierendag. Sinds 1930 vieren we dit ook in Nederland.

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden