Londense student woont in Polen

Jonathan Davey (23) studeert in Londen, maar woont in Polen. Het is bijna niet voor te stellen, maar het is voor hem goedkoper om heen en weer te reizen dan dichtbij de universiteit te wonen.

De student zou 300 euro kwijt zijn aan het huren van een flatje in de buurt van de campus, terwijl hij 250 euro per maand kwijt is aan de huur van een onderkomen in Gdansk, de vooraf geboekte vluchten en de busreizen van en naar het vliegveld. ,,Het is moeilijk te geloven dat het goedkoper is om 1.600 kilometer te reizen dan om de hoek te wonen”, zegt de antropologiestudent tegen The Mirror.

Jonathan vliegt op woensdag naar Londen. Hij heeft op woensdag, donderdag en vrijdag colleges. Op deze dagen slaapt hij in een goedkoop hostel of bij vrienden.

Jonathan verblijft in Gdanks in een hostel. Het leven in Polen bevalt hem goed. ,,Ik heb veel nieuwe vrienden gemaakt en de kwaliteit van het leven is daar geweldig. Het voelt door het heen en weer vliegen een beetje als een vakantie.”

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden